Имейл маркетингът е директна форма на комуникация с клиентите, посредством изпращане на електронни съобщения, съдържащи бюлетини с различен тип информация, оферти и рекламни послания. В този ред на мисли всеки имейл изпратен на потенциален или настоящ клиент, може да се смята за имайл маркетинг. Целта на имейл маркетинга е да се информират клиентите за различни продукти, текущи промоции и намаления, и по този начин да бъдат реализирани повече продажби.

Предимства на имейл маркетинга:

Бързина
Имейлите са най-бързият начин за комуникация с клиентите.


Ефективност
Специфичността на този вид реклама позволява проследяване и анализиране на резултатите. Според проучванията имейл маркетинга е най-ефективният начин за онлайн реклама.

Цена
Имейл маркетингът е значително по-евтин в сравнение с традиционната поща, която, освен това, изисква и време за печат и изпращане.

Масовост
Чрез имайл маркетинга може да се достигне до огромен брой потребители.

Единственият недостатък на имейл маркетингът е възможността да отправите своите рекламни послания към неподходящи крайни потребители, които няма да са доволни от факта, че електронната им поща се пълни с досадни съобщения. Ето защо е добре да използвате таргетирана база от данни, на фирми и крайни потребители, за които знаете, че се интересуват от вашите продукти и услуги.

Powered by Website.bg