Когато създавате имейл бюлетин, винаги взимайте предвид приблизително колко време ще отдели за него един потребител. Днес хората са жадни за информация, но и ежедневието им е доста забързано, затова е от голямо значение по какъв начин ще бъде поднесено съдържанието.Каква информация да включите в бюлетина


Безспорно това зависи от бизнеса, с който се занимавате, както и от таргетираната аудитория, но следните три по-общи препоръки ще са ви от полза:

  • Известия: Включете актуална информация за фирмата и/ или продуктите, с която да окажете въздействие върху четящите. Можете например да включите линк към изложение, в което ще участвате, или към организиран от вас семинар.

  • Статии: Включете полезна за читателите статия, свързана с вашите продукти или услуги. Освен това е добра идея да съберете на едно място тематични статии и да дадете линк на потребителя, така че той да може лесно да открие повече информация на подобни теми.

  • Казуси: Дайте пример за клиент, който е успял да постигне отлични резултати, благодарение на продуктите/ услугите ви, защото по този начин ще спечелите доверието на четящия. Сложете линк, на който хората да могат да видят и други казуси.


Това са три от ключовите неща, които да включите в бюлетина. Чрез обявите четящият ще е в течение какви продукти/ услуги предлагате, чрез статиите ще му дадете актуална информация по темите, които го засягат, а чрез казусите ще му покажете как вашите продукти/ услуги да донесли успех на други потребители.Как да направите статиите по-лесносмилаеми


Помислете как четем вестници, защото по същия начин четем и материали в интернет. Първо бързо преглеждаме заглавията, докато намерим някое, което да ни се стори интересно, и чак след това започваме да четем самата статия. Освен това се спираме, за да разгледаме снимки и да обърнем внимание на визуалните подсказки, които ни дават идея каква информация се съдържа в статията. Много често обаче бюлетините съдържат прекалено дълги статии (над 900 думи). Когато пишете, се старайте да използвате максимум 800 думи или дори по-малко, използвайте болднати подзаглавия за всяка отделна точка и я разделяйте на по-малки абзаци, за да се чете по-лесно. По този начин потребителят ще може да прегледа текста и да се спре само на това, което му е интересно. Ако ви е трудно да съкратите статията, просто изберете подходящо място, преди да стигнете 800 думи, и сложете линк към целият текст.Споделяне на бюлетина с други потребители


Винаги осигурявайте на четящия възможност да сподели бюлетина и му изтъкнете причина да го направи. Ако предложите ценно и уместно съдържание на хората, те ще са по-склонни да го споделят, препращайки бюлетина на свои приятели и познати. Софтуерът за имейл маркетинг трябва да осигурява опция за препращане, при която във футъра на съобщението се появява линк. Очевидно целта е да достигнете до колкото се може повече хора, като навременно осигурите ценно, уместно съдържание и лесен начин за споделянето му.


«
Powered by Website.bg