Съдържанието се превръща във все по-важен фактор, който маркетолозите трябва да взимат предвид, когато анализират ангажираността на потребителите. Целта е да накарат потребителя да обръща внимание не само на имейлите за отстъпки, но и на тези, които съдържат ценна информация.

Освен това хората обичат да проверяват електронната си поща, когато им е скучно, но имейлите за отстъпки са бедни на информация и няма да ангажират кой знае колко вниманието на потребителите.


Ето три полезни идеи как да вмъкнете повече съдържание в писмата си:


1. Изпращайте имейли след направена покупка, за да информирате хората


Имейлите, изпратени след извършена покупка, могат да бъдат изключите важни и полезни за потребителя. Проверете какви други продукти обикновено се поръчват след покупката на конкретен продукт. Данните показват например, че хората, които са се сдобили с бягаща пътека, след това купуват подложка за нея. С други думи, хората много често поръчват и аксесоари към продуктите, които са купили. Подобна информация ще ви е от полза, когато отново решите да се свържете с клиентите, и ще ви помогне да постигнете по-добри резултати.

Освен да предлагате нови продукти, в подобни имейли можете да включите информация от производителя за какво най-често се използва даден уред и така да помогнете на потребителя да използва всички функции на продукта. Освен това, ако някой си купи перална машина например, можете да изпратите писмо, в което се обяснява кои тъкани на каква температура е добре да се перат.

По този начин ще осигурите на потребителя полезна информация, а той от своя страна ще започне да обръща внимание и на онези имейли, които не са посветени на специални оферти или отстъпки.


2. Използвайте събития от външния свят

Можете да обвържете една покупка със събития от външния свят. Ако един човек си е купил уред, чиято употреба е пряко свързана с метеорологичните условия, лесно ще разберете в кой ден потребителят със сигурност ще използва уреда. Точно тогава е добре да изпратите имейл, в който описвате как се настройва уредът или откъде могат да се поръчат части за по-старите модели. Подобни съвети могат да се окажат от голяма полза за потребителя.

3. Свързвайте се с хора, които вече са ползвали продуктите/ услугите ви

Помислете си какво точно знаете за потребителите и кои са нещата, които изискват по-продължително време за размисъл, преди да се вземе окончателно решение. Да вземем за пример туристическия бранш. Повечето хора ходят на почивка веднъж в годината. Данните сочат, че клиентът прави проучване в продължение на около 30 дни и чак след това е готов да направи резервация. Точно затова хотелите редовно повдигат темата за почивка пред хора, които са отсядали при тях и преди. По този начин целят да осигурят на клиентите повече информация, да им дадат идеи и да се опитат да ги накарат отново да отседнат при тях.

Можете да използвате анализите, за да видите какъв тип потребители ще търсят дадена услуга, и да включите в писмата си повече съдържание по темите, които вълнуват хората. Така ще им помогнете да направят поръчка или резервация.

Всяка фирма може да използва съдържание по изброените по-горе начини и по този начин да увеличи ангажираността на потребителите. Ключът към успех се крие в постоянството, в това да си поставяте ясни цели и да си съставяте план за използване на съдържанието. Трябва да започнете да обръщате повече внимание на поведението на потребителите и инвестициите им във вашия бранд.


«
Powered by Website.bg