Съвети за дизайна на имейл темплейтите


Имейл маркетингът, който представлява важна част от дигиталните медии, може да бъде един доста ефективен и рентабилен начин да се свържете както с новите, така и с настоящите си клиенти. Единственият проблем е, че в днешно време хората доста често получават спам, така че има голяма вероятност писмата ви да останат незабелязани. Потребителите набързо преглеждат темите на имейлите и ако писмото ви не грабне вниманието на четящия, той няма да го отвори. Въпросът е как можете да промените това.

Предлагаме ви 22 съвета за дизайна на писмото, с помощта на които ще накарате хората да четат имейлите ви. Следвайки тези съвети, ще извлечете максимална полза от имейл бюлетина, а увеличението на конверсиите ще е доказателство за това.


Общи съвети


1. Помислете за потребителя. Хората обикновено получават имейли, докато са в офиса, по задачи или с децата си, затова не могат да им обърнат кой знае колко внимание.

2. Придържайте се към простотата. Разполагате само с няколко секунди, за да предадете посланието си, преди потребителят да затвори писмото. Затова използвайте дизайна, така че фокусът да падне върху най-важната информация.

3. Заложете на ненатрапчив фон. Съдържанието ще се открои, ако използвате едноцветен фон или фон, за който е използвано опростено повтарящо се изображение.

4. Вижте как изглежда бюлетинът през различните браузъри. Няма как да знаете през какъв браузър даден потребител ще отвори писмото ви, затова вижте как ще изглежда то през различни браузъри – Internet Explorer, Firefox, Safari и Chrome.

5. Създайте грабваща вниманието тема на имейла. С темата на имейла осъществявате първоначален контакт с потребителите. Според Fran Iseli-Hall, която е маркетинг стратег, темата може да изиграе решаваща роля за отваряне на писмата и да стане причина за успеха или провала на цялата кампания.

6. Погрижете се да изпращате бюлетина от вдъхващ доверие имейл адрес. Не забравяйте, че филтрите за спам улавят електронни бюлетини, изпращани от необичайни домейни.Ефективно съдържание


7. Използвайте подзаглавия. Те помагат на четящия по-лесно да прегледа текста и много бързо да схване основните идеи.

8. Не прекалявайте със саморекламата. Има голяма вероятност четящият да се отдръпне, ако предлагате продуктите си прекалено настойчиво.

9. Осигурете ценна информация. Целта на бюлетина е да разпространява новини. Затова осигурете на читателите съдържание, което да оценят високо, например специални оферти или уместна информация, която ще им е от полза.

10. Разделете информацията на части, за да се чете лесно. Разделете информацията на по-малки части, за да може човек лесно да я прегледа.

11. Обърнете специално внимание на тона. Тонът на писмото играе важна роля за привличане вниманието на четящите и затвърждаване авторитета на бранда. Освен това съдържанието трябва да съответства на останалата информация за компанията ви.

12. Не очаквайте читателите да скролират много надолу. Повечето хора няма да скролират кой знае колко надолу, затова е добре ключовата информация да е в самото начало.

13. Дайте на читателите възможност да се отпишат от бюлетина. Ако продължително изпращате нежелани имейли, фирмата ви ще си спечели лоша слава.Атрактивни изображения


14. Добавете грабващи изображения. Използвайте графики или снимки, които да направят темплейта ви привлекателен и интересен и с които да подсилите цялостното въздействие.

15. Не започвайте с логото си. Навярно се изкушавате да използвате лога и търговско представяне в бюлетина си, но по този начин със сигурност ще отблъснете четящия.

16. Не разчитайте прекалено много на изображения. Ограничете употребата на изображения и винаги изразявайте посланието си чрез текста. Имайте предвид, че доста често изображенията не се зареждат.

17. Използвайте alt тага. Alt тагът представлява текстово описание на изображенията, така че ако те не се отворят, текстът ще помогне на хората да добият представа какво е трябвало да видят.

18. Не разчитайте изцяло на CSS. При CSS често възникват технически проблеми, затова за по-сигурно използвайте HTML таблици за дизайна.


Организация на информацията


19. Съобразявайте се с големината на темплейта. Средната ширина на имейл темплейта е 600 пиксела, затова повечето дизайнери препоръчват такава големина.

20. Сложете текста в две колонки. Ако разделите съдържанието в две колонки, ще можете да използвате максимално мястото, с което разполагате.

21. Започнете с призив към действие. Тази част от имейла може да е единственото нещо, което потребителите ще видят на екрана за четене или екрана за проверка, които вече са налични при всички пощи. Едва ли искате на това толкова важно място да сложите информация, която човек лесно ще забрави или подмине. Затова започнете с призива към действие или с ясно предложение, с което да покажете на четящия защо си струва да кликне. Отдолу сложете своя снимка или логото си.

22. Нека призивът към действие да е текстово базиран HTML код. Ако призивът към действие представлява изображение или бутон, има голяма вероятност четящият да не го забележи в случай, че графиките не се заредят. Затова е по-добре да сложите призива към действие в текста и спокойно да използвате и изображение за по-голям ефект.


«
Powered by Website.bg