В днешно време хората се стремят да направят онлайн бизнеса си по-успешен, използвайки максимално интернет пространството: социални мрежи, търсачки, уебсайтове, блогове. По този начин предприемачите успяват да достигнат до повече потенциални клиенти, които след това се превръщат в реални потребители. Освен гореспоменатите платформи, онлайн предприемачите осъзнават и ползите, които имейл маркетингът като средство за рекламиране на продукти и услуги може да им донесе.

Първо, потребителите дават имейл адреса си само на хора или фирми, на които имат доверие. Онлайн предприемачите могат да използват тези имейл адреси, за да рекламират продуктите и услугите си и да изпращат нова информация за фирмата или за намаления и безплатни подаръци. Ако писмото е адресирано лично до даден клиенти, той със сигурност ще оцени това и ще намери време да го прочете.

Второ, комуникацията по имейл е изключително лесна и удобна и в повечето случаи клиентските отговори и отзиви бързо достигат до вас. Не е задължително онлайн предприемачите да наемат експерти, занимаващи се със SEO, да създават блогове или страници в социалните мрежи, за да привлекат колкото се може повече клиенти, защото могат да се свържат с тях директно по имейл. Ако клиентите сметнат писмото за интересно и уместно, отзивът им със сигурност ще е положителен.

Трето, имейл маркетингът не излиза скъпо. Всяка фирма се стреми да намали колкото се може разходите, за да отчете повече печалба. Ако използвате електронната поща, няма нужда да увеличавате бюджета, който отделяте за реклама и маркетинг. Необходими са ви само компютър, връзка с интернет и имейл адрес. Освен това, ако изпращате имейла на група клиенти, това няма да ви коства кой знае колко време и усилия.

Четвърто, както вече споменахме, онлайн предприемачите използват имейлите с цел реклама на продукти и услуги, но клиентите също могат да използват електронната поща, за да изпратят своите отзиви и да изразят притесненията или дори оплакванията си. Онлайн предприемачите трябва да извлекат полза от това, защото всички клиентски отзиви, независимо дали са положителни или отрицателни, могат да помогнат за подобряване на различни аспекти на един бизнес.

Пето, с помощта на имейл маркетинга можете да увеличите трафика към сайта си. За препоръчване е да добавите URL адреса на фирмата в края на писмото – така клиентите ще могат просто да кликнат на линка и да посетят уебсайта ви. Този вариант е доста по-добър от това адресът на сайта ви да се показва в телевизионна или печатна реклама, защото тогава има по-голяма вероятност клиентите да го забравят или да не му обърнат внимание.

Шесто, в повечето случаи имейл маркетингът не дразни потребителите. Има фирми, които звънят на клиентите по телефона и понякога наистина ги притесняват по този начин. Ако прекалите с новата информация и промоциите на продукти и услуги, също доста ще подразните потребителите. В повечето случаи един заинтригуващ имейл е достатъчен да ги накарате да купят даден продукт/ услуга.

Имейл маркетингът в никакъв случай не е нещо ново, но с него доста хора са направили бизнеса си по-доходоносен. Има и други начини да се свържете с клиентите, но имейл маркетингът си остава един от най-ефективните.


«
Powered by Website.bg