Успехът на имейл маркетинга се дължи на всички елементи от съдържанието на имейла. Може и да ви се струва, че след като една фирма се сдобие със списък с абонати, целта й е да демонстрират своето майсторство с цветовете и шрифтовете в HTML и вградени изображения. Истината обаче е, че дори най-обикновеният текст на имейла може да подтикне човек да направи покупка, стига хората, занимаващи се с маркетинг, да научат няколко простички, но ефективни трика, които да използват при създаването на имейли. Важно е да се отбележи, че успехът на имейл маркетинга се дължи не на начина, по който изглежда имейлът, а само и единствено на използваните думи и дребни детайли. С помощта на тези съвети за директен имейл маркетинг ще можете да извлечете максимална полза от имейлите, които изпращате, и да породите повече интерес и вълнение у хората, които влизат във вашия списък с имейли.Елементи, които не бива да пренебрегвате


Ако изпращате красиво оформени имейли със страхотно съдържание, но отзивите са незадоволителни, е време да се замислите какво не е наред. В днешно време повечето хора, които получават имейли от непознат подател, дори не си правят труда да ги отворят. Друг път имейлът може да ги заинтригува, но вместо да го четат целия, само ще му хвърлят едно око, да за видят дали си струва да му обърнат повече внимание. Ако нищо не им хване окото, докато го преглеждат, вероятно ще го отбележат като спам, а вие завинаги ще изгубите възможността повторно да се свържете с този човек. Ето няколко начина да увеличите шансовете за успех с директен имейл маркетинг:

 • Приковете вниманието с впечатляваща тема на имейла:

  Използвайте думи, които привличат вниманието. Много често получателят ще отвори писмото, ако сте добавили името му като тема на имейла. Темата трябва да е кратка и по същество, но и да съдържа въздействащи думи, които пораждат у получателя желание да отвори писмото.

 • Използвайте заглавия, които обобщават посланието:

  Трябва да приемете, че след като хората отворят писмото от вас, няма да го четат изцяло, а само ще му хвърлят един поглед. Затова използвайте повече празни редове и различни подзаглавия из самия текст. Така посланието ще стигне до получателите, без да е необходимо да четат целия имейл.

 • Включете призив към действие:

  Имейлът ви трябва да има ясна цел. Замислете се дали се опитвате да рекламирате нов продукт и да получите поръчки или да привлечете повече последователи във Facebook и Twitter. Можете да включите призив към действие, чиято цел е да накара хората да купят вашия продукт, но доста често при новите клиенти тази тактика не е толкова успешна, колкото при старите. Затова, вместо да карате новите потребители да купуват ваш продукт, им предложете нещо безплатно и направете връзката с евентуална последваща покупка – изпратете например код за отстъпка, която да се ползва при първа покупка. Ако рекламирате специална оферта, задължително предложете на клиента да направи покупка – понякога той има нужда директно да му кажете какво да направи, а не просто да му загатвате.

 • Нека подписът към имейла включва подробна информация за вас:

  Всеки имейл трябва да включва подпис с подробна информация за вас – линк към сайта ви, страници в социалните мрежи, контактна информация и дори линк към карта с вашия адрес (ако сметнете това за необходимо). Не карайте клиентите допълнително да търсят информация за вас. Вместо това те трябва да знаят, че с отварянето на произволно писмо от вас, ще намерят нужната информация.


«
Powered by Website.bg