20% от имейлите, които изпращате, не стигат до входящата поща на клиентите, а това означава по-ниска степен на удовлетвореност, изгубени клиенти и по-малко приходи. Ето няколко съвета, които значително ще подобрят качеството и ползотворността на вашите имейл кампании.

 

1. Подобрете доставянето на имейли

Оптимизирайте изпращането на имейли за по-голям успех. Ето някои от нещата, които вършат отлична работа в подобни случаи:
- споделени (shared) или самостоятелни (dedicated) IP адреси;
- имейл автентикация: SPF, DKIM и DMARC;
- връщане на оплаквания от Интернет доставчика;
- мониторинг на изходящ спам;
- оценка на репутацията на IP адреса.

2. Успешно доставяне на имейли

Успешното доставяне на имейли включва различни тактики, чиято цел е да гарантират, че имейлите отиват във входящата поща на контактите, а не в спама. Основната цел е да се постигне по-голям успех в това отношение, а крайната цел е получателите да не блокират и да не маркират като спам изпращаните до тях електронни писма.

Успешното доставяне на имейли зависи от най-различни фактори, например:
- репутация на IP адреса на изпращащия имейл;
- качество на базата данни (списъка с контакти);
- дизайн, структура и съдържание на съобщението;
- уместност и честота на изпращаните съобщенията.

3. Управление на списъци

Можете да управлявате списъците с електронни адреси, до които изпращате имейли, за да сте сигурни, че абонатите получават съобщения, от които се интересуват. Някои от възможностите за управление на списъци включват:
- създаване на списъци с имейли чрез качване на списъци, ръчно създаване или създаване чрез посочване на външен URL;
- създаване на категории, които ще улеснят сегментацията и анализа на списъците;
- уиджет, с помощта на който посетителите ще могат да се абонират за получаване на имейли от даден уебсайт.

4. Управление на репутацията

Възползвайте се от технологията, която подбира най-подходящите IP адреси, взимайки предвид различни фактори, например типа съобщения или репутацията на IP адреса. В резултат ще постигнете повече успех при изпращане на имейли и по-добра възвръщаемост на инвестициите.

5. Отчитане на ефективността в реално време

Спрете да се притеснявате за възможно закъснение на имейлите, защото вече можете да разчитате на незабавно изпращане и проследяване в реално време.

Транзакционните имейли се доставят незабавно. Това е от ключово значение, защото настоящите и потенциалните клиенти не трябва да чакат потвърждение на поръчка или опция за смяна на парола, ако тя например е забравена. Същото важи и за проследяването в реално време: следете промените в диаграмите, таблиците и статусите в реално време – това е гаранция за надеждност.

6. Анализи и отчитане в реално време

Можете да получите повече информация за имейлите, като:
- проследявате в реално време успешното изпращане на имейла, процента затваряния, сигналите за спам, кликванията, отварянията, отписванията и др.
- създавате персонализирани отчети, базирани на срок, имейл категория, Интернет доставчик, география, тип използвани устройства;
- сваляте данни за повече удобство и персонализиране.

7. Подобрено справяне с грешки

Ще получите достъп до веригата за обратна връзка: това е от голямо значение, но едва ли бихте могли да систематизирате резултатите сами. Други важни неща като автоматичното блокиране на адреси, до които не могат да бъдат доставени имейли, както и маркирането като спам, ще Ви помогнат да подобрите базите данни с имейли и да идентифицирате нежелани получатели. А това е ключов фактор за успешния имейл маркетинг.

8. Възможности за приложно-програмния интерфейс (API)

Разнообразните възможности за приложно-програмния интерфейс (API) гарантират, че със сигурност ще откриете решение за своите специфични нужди.


«
Powered by Website.bg